AMP zorgt voor meer gebruiksvriendelijkheid

AMP: Accelerated Mobile Pages

Niets is zo vervelend als te lang moeten wachten tot een pagina geladen is. Gelukkig heeft Google iets bedacht wat er voor zorgt dat mobiele webpagina’s sneller kunnen worden geladen en hiermee meer gebruiksvriendelijkheid voor mobiele bezoekers creëert: AMP.

AMP staat voor Accelerated Mobile Pages oftewel: versnelde mobiele pagina’s. AMP is een initiatief van Google en is gemaakt om te zorgen dat mobiele pagina’s sneller geladen worden. Om dit te kunnen doen, worden deze pagina’s ‘gestript’. Dit betekent dat bepaalde elementen uit de styling worden weggelaten of andere elementen die de laadtijd vertragen. Als je op Google zoekt kun je, voordat je klikt, zien of de pagina een AMP pagina is. Dit zie je aan het tekentje van een bliksemschicht (zie afbeelding).

AMP voorbeeld van Mad Media

Mobile first

Mobile first is misschien wel de belangrijkste online marketing trend. Momenteel komt meer dan 30% van de website bezoeken via mobiel en dit wordt alleen maar meer. AMP maakt het voor de bezoeker fijner om mobiel een pagina te bezoeken, omdat het laden van een pagina hierdoor veel sneller gaat. Door je bezoekers een betere ervaring te geven wanneer zij jouw website bezoeken, zullen ze minder snel afhaken en sneller jouw website nog een keer bezoeken.

Waarom gebruiksvriendelijke pagina’s?

Dat AMP zorgt voor meer gebruiksvriendelijkheid is logisch, want de pagina’s laden sneller en dit zorgt voor een betere ervaring. Gebruiksvriendelijkheid creëren voor jouw website is super belangrijk. Je wilt dat bezoekers op jouw website komen en hier een goede ervaring bij hebben zodat ze niet afhaken en wellicht terug komen. Als bezoekers bij de eerste klik op jouw website al veel te lang moeten wachten haken zij sneller af en zullen eerder de website van een concurrent bezoeken.

Wil jij ook AMP op jouw website?

Je kunt AMP pagina’s op je website krijgen door hier speciale plugins voor te installeren op je website. Deze plugins werken echter niet altijd even goed en kunnen er soms voor zorgen dat je meer schade aan je website aanricht dan dat je er iets mee wint. Daarom is het belangrijk dat, als je AMP op je website wilt installeren, je dit laat doen door iemand die hier verstand van heeft. Wil je meer weten over AMP en hoe je AMP op je website krijgt? Wij helpen je hier graag mee. Of heb je nog geen (goed werkende) website? Dan kunnen wij deze voor je bouwen! Heb jij interesse? Neem dan snel contact met ons op.

Ja, ik wil mijn website optimaliseren!

Download Whitepaper SEO Trends 2019

WordPress Image Lightbox Plugin