Neem controle over uw bedrijf in de Google zoekresultaten

Neem controle over uw bedrijf in de Google zoekresultaten

Uit een recent onderzoek onder ongeveer 10.000 Nederlandse MKB-bedrijven, gedaan door de telefoongids, is gebleken dat ongeveer driekwart van de bedrijven geen controle heeft over hun eigen Google bedrijfsgegevens. Wij willen u laten zien hoe u zelf de controle kunt nemen over de weergave van uw bedrijf in de Google zoekresultaten.

 

Foutieve bedrijfsgegevens

We zoeken dagelijks op Google. Of dat nou is naar een winkel of een rijschool. We vertrouwen erop dat de informatie die wordt weergegeven actueel en correct is.

In het verleden haalde Google deze gegevens onder andere uit de Kamer van Koophandel registraties. Als u in de tussentijd uw gegevens bij de K.v.K hebt gewijzigd dan is de kans groot dat Google deze niet geüpdatet heeft. Dat kan betekenen dat Google uw verouderde bedrijfsgegevens heeft. Bent u net begonnen met uw bedrijf, dan is de kans groot dat u niet te vinden bent op Google mijn bedrijf.

 

Neem controle

Indien u niet de controle hebt over deze gegevens begint u eigenlijk al met een nadeel. Indien Google uw bedrijf niet automatisch heeft toegevoegd, dan heeft uw concurrentie hier een voordeel in. Gelukkig is het super gemakkelijk om de controle terug te nemen.

 

Het antwoord: Google Mijn Bedrijf

Maak gebruik van Google Mijn Bedrijf om uw openingstijden, uw telefoonnummer en een routebeschrijving naar uw bedrijf weer te geven op Google Zoeken en Maps.

 

Hoe doet u dit?
 1. Maak een nieuw Google-account aan met uw eigen naam of die van uw bedrijf.
 2. Ga naar Google Mijn Bedrijf, log in met uw Google-account en zoek uw bedrijf op. Levert uw zoekopdracht geen resultaat op? Meld uw bedrijf dan aan.
 3. Bewijs dat u de eigenaar bent van de betreffende locatie: Google doet vervolgens een telefonische verificatie of per post.
 4. Ga aan de slag met de juiste eerste indruk van uw bedrijf in Google Zoeken, Maps of Google+. Wat in ieder geval de belangrijkste punten zijn:- de url van uw website
  – upload een profielfoto, bijvoorbeeld uw logo
  – de openingstijden
  – de categorie: op welke rubriek(en) moet uw bedrijf gevonden worden
  – voeg foto’s toe
  – een korte omschrijving van uw bedrijf

 

Hulp nodig? Chat dan nu met ons en zie wat wij voor u kunnen betekenen.

Ik wil betere controle over mijn bedrijf!

WordPress Image Lightbox Plugin